Kinder- en jeugdzorg

Merk jij dat jouw kind vastloopt op school, thuis, of dat het op een ander vlak niet goed gaat? Dan denkt Hersencentrum graag met jullie mee!

Geen kind is hetzelfde en dus is geen klacht hetzelfde. Tijdens de ontwikkeling van jouw kind kunnen er allerlei factoren zijn waardoor jouw kind klachten ontwikkelt. De klachten kunnen zorgen voor leer- en/of gedragsproblemen op school, moeilijkheden thuis, of in contact met anderen. Soms zijn de klachten al op jonge leeftijd zichtbaar, waardoor mogelijk wordt gedacht aan een ontwikkelingsstoornis zoals AD(H)D of autisme. Bij andere kinderen kunnen de klachten zich later ontwikkelen, bijvoorbeeld na een traumatische gebeurtenis.

Als ouder probeer je wellicht in gesprek te gaan met jouw kind wanneer je merkt dat het niet goed met hem/haar gaat. Misschien zie je jouw kind wel worstelen met iets, maar is het niet duidelijk wat er aan de hand is. Je hoopt dat jouw kind gaat delen waar hij/zij mee zit en er niet alleen mee blijft rondlopen. Of er zijn leer- of gedragsproblemen waarvan de oorzaak onbekend is. Het is begrijpelijk dat je zorgen kunt hebben als ouder en je af kunt vragen wat er nodig is om jouw kind weer goed in zijn/haar vel te laten zitten.

Hersencentrum biedt onderzoek en behandeling aan kinderen en jongeren met een verscheidenheid aan problemen. Zo valt te denken aan ontwikkelingsproblemen (AD(H)D, autisme), psychische problemen (angst, depressie), leerproblemen (dyslexie) en andere moeilijkheden (zoals psychosomatische klachten). Daarnaast wordt er hulp geboden aan ouders en kan er worden meegedacht met lastige situaties. Bij leerproblemen kunnen handelingsadviezen worden aangeboden aan school. Onderzoek kan de klachten in beeld brengen, waarna er een behandeling kan worden gekozen die daar het best op aansluit.

kinderpsycholoog in Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam en Purmerend
contact hersencentrum