Achter de schermen: blogverhalen

Hoe is het om stage te lopen bij Hersencentrum?

team instelling hersencentrum

Naast leuke collega’s lopen er ook een aantal stagiaires rond bij Hersencentrum. We vinden het namelijk belangrijk om toekomstige psychologen een plek te bieden waar ze dingen kunnen leren en waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Aurélie was een van die stagiaires en inmiddels werkt ze ook bij Hersencentrum. Hoe is ze bij Hersencentrum terecht gekomen, hoe vond ze haar stageperiode en waarom wilde ze hier blijven werken? Je leest het allemaal in deze ‘Achter de schermen’!

Mijn naam is dus Aurélie. Ik heb tijdens mijn master gezondheidszorgpsychologie stage gelopen bij Hersencentrum. Het is niet makkelijk om een stageplek te vinden, dus toen ik zag dat Hersencentrum nog plek had heb ik meteen een brief gestuurd. Wat me daarnaast heel erg aantrok is dat Hersencentrum veel cliënten met ADHD helpt en neurofeedback aanbiedt. Ik mocht gelukkig op sollicitatie komen. Na dat sollicitatiegesprek kreeg ik direct een fijn gevoel. Wat een lekkere relaxte mensen, dacht ik! Dat was voor mij iets heel positiefs!

Voordat ik aan mijn stage begon ben ik eerst twee dagen ingewerkt door de stagiaires die al wat langer meeliepen. Het was echt ontzettend fijn om van hen te horen hoe het allemaal in z’n werk gaat bij Hersencentrum. Daarnaast heb ik ook meteen een gesprek gehad met mijn begeleiders om afspraken te maken en elkaar te leren kennen. Ik kreeg van hen allemaal het gevoel dat ik altijd bij ze terecht kon voor vragen. Ik voelde me daardoor meteen heel welkom bij Hersencentrum.

Tijdens mijn stage heb ik ontzettend veel gedaan en geleerd. Ik mocht bijvoorbeeld meteen een testafname bijwonen. Daarna heb ik samen met mijn begeleiders gekeken naar dingen die ik kon doen. Ik heb vervolgens zelf volop testen afgenomen en cliënten gezien. Ik heb daardoor veel geleerd op diagnostisch gebied en over hoe je om moet gaan met verschillende leeftijdsgroepen. Ik heb daarbij ook geleerd om cliënten er vriendelijk op te wijzen dat het tijd is en wat je moet doen als iemand in huilen uitbarst. Dat zijn dingen die je alleen onder de knie krijgt als je het in de praktijk kan oefenen.

Hersencentrum zorgde ervoor dat ik iedere woensdag samen kon komen met de andere stagiaires. Het was echt heel erg fijn om met z’n drieën te kunnen sparren! We bespraken bijvoorbeeld hoe je sommige dingen het beste kon aanpakken, maar ook hoe je bepaalde testen moest gebruiken of hoe een programma werkt. Ik kreeg daardoor het gevoel dat je niet de hele tijd individueel bezig was.

Toen mijn stage bijna klaar was ben ik eerst gaan kijken naar vacatures buiten Hersencentrum, maar toen dacht ik: waarom probeer ik het eigenlijk niet hier? De sfeer is ontzettend goed en ik voel me hier ook heel erg thuis. Ergens beginnen is super spannend, maar Hersencentrum was ‘een veilige haven’ waar ik de mogelijkheid kreeg om meer te leren. In die periode kwam er ook een collega naar mij toe met de vraag of ik het leuk vond om kinder- en jeugdtherapie op te pakken. Het was echt leuk om te horen dat collega’s je bij het team willen. Dat geeft wel aan dat je toch iets goed doet!

Inmiddels werk ik dus met veel plezier als basispsycholoog bij Hersencentrum en het lijkt me heel leuk om in de toekomst verder te leren bij Hersencentrum!

Lees ook het blogverhaal van Niqee: hoe is het om een opleiding te volgen bij Hersencentrum?