over hersencentrum

Hoogwaardig professionele hulpverlening binnen een informele en ongedwongen omgeving

Het uitgangspunt van Hersencentrum is het bieden van hoogwaardige professionele hulpverlening in een informele en ongedwongen sfeer. Daarbij houden we rekening met de achtergrond, cultuur en wensen van onze cliënten. Wij vinden het ook belangrijk om de structuur en omgeving rondom de cliënt in ogenschouw te nemen. Onze visie op goede zorg draagt bij aan hoe wij onze zorg inrichten, ons vernieuwen en ons als instelling verder ontwikkelen. Een plezierige werksfeer en behandelplek is daarin belangrijk.

Het is onze missie om zorg te bieden aan een verscheidenheid van mensen, waarbij de grenzen van het kunnen bekend en transparant zijn. Om cliënten vanuit verschillende omgevingen te kunnen ontvangen werken wij vanuit vijf locaties verspreid over Noord-Holland. In onze visie kan dit vanuit relatief kleinschalige vestigingen in een huiselijke en laagdrempelige sfeer. In ons werk kijken wij, indien gewenst, verder dan de klacht en hebben wij ook oog voor de mens, het verhaal daarachter en het systeem waarin het individu leeft. De cliënt wordt ondersteund in zijn ontwikkeling (waaronder verbinding, zelfstandigheid, groei, veiligheid, trots, plezier, begrip, troost en veerkracht) binnen de context en maatschappij waarin wordt geleefd.

Wij onderscheiden ons onder meer met kennis op het gebied van diagnostiek, zowel psychodiagnostisch, procesmatig als neuropsychologisch. Hersencentrum is erkend voor de postacademische opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-Psycholoog), Psychotherapeut (PT) en Klinisch Psycholoog (KP).

Ook de ontwikkeling van de medewerkers staat bij Hersencentrum centraal, om van daaruit de kwaliteit van zorg te waarborgen. Hersencentrum is een team van collega’s welke nauw samenwerken en waarin de verbinding met elkaar als belangrijk wordt geacht. Binnen het team is ieder zijn eigen individu en is er ruimte voor ontwikkeling, creativiteit, speelsheid en diversiteit. Daarnaast hebben medewerkers van Hersencentrum directe invloed op beleidskwesties. Voor deze medezeggenschap werken wij met de sociocratische kringorganisatiemethode.

Zie ook: Hersencentrum op Wikipedia

Directie van Hersencentrum-GGZ

Gijs Schilder

Toezicht, bestuur en advies

Raad van Toezicht
Els Wardenaar
Rolf Schwarz
Jos van Rooijen

Namens Hersencentrum Holding
Hessel Engelbregt
Onno Maaskant