over hersencentrum

Hoogwaardig professionele hulpverlening binnen een informele en ongedwongen omgeving

Het uitgangspunt van Hersencentrum is samenwerken en verbinden. In onze visie kan dit vanuit relatief kleinschalige vestigingen in een huiselijke sfeer. In 2005 zijn wij als neuropsychologie praktijk gestart met vestigingen in Alkmaar en Amsterdam. In 2017 is het gefailleerde Ars Curae onder ons beheer gekomen waarna de organisaties zijn gefuseerd. Binnen het huidige Hersencentrum wordt gewerkt met neuropsychologische en psychotherapeutische kennis.

Wij onderscheiden ons daarnaast door onze kennis op het gebied van diagnostiek, zowel psychodiagnostisch, procesmatig als neuropsychologisch.

Hersencentrum is erkend voor de postacademische opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-Psycholoog), psychotherapeut (PT) en klinisch psycholoog (KP). Ons veelzijdige team van psychotherapeuten, psychologen, neuropsychologen, gz-psychologen en artsen kenmerkt zich door een uitgebalanceerde samenwerking.

Bestuur van Hersencentrum

Robin Glerum is sinds 2008 werkzaam in Hersencentrum en sinds 2014 als bestuurder. Robin is inhoudelijk verantwoordelijk voor de volwassenzorg in de instelling. Daarnaast is hij deeltijd werkzaam als psychotherapeut en neuropsycholoog.

Faye Koolen is sinds 2007 werkzaam in Hersencentrum en sinds 2017 als bestuurder. Faye is inhoudelijk verantwoordelijk voor de kinder- en jeugdzorg in de instelling. Daarnaast is zij deeltijd werkzaam als neuropsycholoog en gezondheidszorgpsycholoog.

Onno Maaskant is sinds 2017 werkzaam in Hersencentrum. Onno heeft de dagelijkse leiding over de organisatie en draagt de bestuursverantwoordelijkheid over de niet-inhoudelijke processen in het centrum.

Toezicht en advies

Katelijne Cornelisse houdt toezicht en zij adviseert het bestuur. Katelijne is tevens praktijkopleider voor de opleiding tot Psychotherapeut

Hessel Engelbregt is oprichter van Hersencentrum.

contact hersencentrum