Achter de schermen: blogverhalen

Hoe is het om een opleiding te volgen bij Hersencentrum?

team instelling hersencentrum

Als je aan onze collega’s vraagt wat het leukste is aan Hersencentrum is er een grote kans dat ze zeggen: het opleidingsklimaat! Veel van onze collega’s volgen dan ook een opleiding of cursus. Als mens en zorgprofessional ben je immers nooit uitgeleerd. Maar hoe is het om een opleiding te volgen via Hersencentrum? In deze ‘Achter de schermen’ vertelt GZ-psycholoog Niqee alles over haar opleiding!

Na mijn master neuropsychologie heb ik een tijdje bij een revalidatiecentrum en een kleine psychologiepraktijk gewerkt. Vervolgens ben ik verder gaan kijken naar een nieuwe uitdaging en ben ik bij Hersencentrum terechtgekomen. De goede sfeer en de opleidingsmogelijkheden spraken me meteen aan! Kort daarna ben ik met veel plezier bij Hersencentrum gestart.

Op een gegeven moment kreeg ik zin om weer met een opleiding te starten. Ik wilde graag de opleiding gezondheidszorgpsychologie doen, omdat je dan van alles leert over de theorie achter een behandeling. Daarnaast heb je als GZ-psycholoog de mogelijkheid om zelfstandig te werken en dat past heel erg goed bij me. Doordat Hersencentrum verschillende opleidingsplekken heeft, kon ik redelijk snel starten met de opleiding.

De GZ-opleiding is een combinatiestudie. Ik had dus één dag les en ik werkte vier dagen bij Hersencentrum. Die opzet is echt ontzettend fijn, omdat je de theorie uit de lessen dan meteen kunt toepassen in de praktijk. Ik heb daardoor bijvoorbeeld mijn kennis van het diagnostisch systeem uitgebreid en mijn communicatieve vaardigheden verbeterd! Daarnaast heb ik heel veel gehad aan mijn werkbegeleiding en supervisie.

Bij Hersencentrum krijg je één begeleider voor de hele opleiding. Diegene werkt op minstens de helft van jouw werkdagen waardoor je nauw met elkaar samenwerkt en elkaar heel goed leert kennen. Je werkbegeleider is te vergelijken met een regiebehandelaar. Hij of zij ondertekent namelijk je brieven en zit bij je intakes. Je supervisor is iemand die juist bij een andere vestiging van Hersencentrum werkt of helemaal niet bij Hersencentrum werkt. Je kunt bij hem of haar terecht als je ergens mee zit. Het maakt niet uit of dat met werk, studie of collega’s te maken heeft. Ik heb aan allebei veel gehad, omdat ze me ook hielpen om het overzicht te houden over mijn studie. Bovendien hadden zowel mijn supervisor als werkbegeleider veel ervaring, waardoor ik van alles aan ze kon vragen. Maar ze waren ook gewoon beschikbaar voor een praatje en een kop koffie!

Na twee jaar heb ik mijn diploma gehaald en inmiddels werk ik bij Hersencentrum als GZ-psycholoog. Hersencentrum is een brede ggz-instelling waardoor ik veel mensen tegenkom met verschillende problemen. Dankzij de GZ-opleiding kan ik hen allemaal een vorm van hulp bieden. Daarnaast kan ik door mijn opleiding zelf behandelplannen opstellen en ik krijg daar bij Hersencentrum ook volop de ruimte voor! Daardoor kan ik al mijn cliënten een behandeling op maat bieden.

Voorlopig blijf ik lekker aan de slag als gezondheidszorgpsycholoog. Door mijn gezellige werkplek haal ik veel plezier uit mijn werk. En wie weet volg ik in de toekomst nog een andere opleiding via Hersencentrum. Je bent immers nooit te oud om te leren!

Lees ook het blogverhaal van Aurélie: hoe is het om stage te lopen bij Hersencentrum?