Specialistische ggz

Naast kortdurende generalistische ggz-trajecten, biedt Hersencentrum ook specialistische ggz-trajecten aan.

Een behandeling binnen de specialistische ggz is over het algemeen langer durend (meer dan 12 sessies). Cliënten die in aanmerking komen voor een specialistisch behandeltraject lopen vaak al langere tijd met hun klachten rond en hebben bijvoorbeeld al een kortdurend ggz-traject achter de rug. Hun klachten zijn vaak zwaarder en/of complexer en hebben een grotere impact op het dagelijks functioneren. Voorbeelden hiervan zijn persoonlijkheidsproblematiek, langdurende of recidiverende depressie of wanneer er meerdere klachten tegelijk spelen. Ook diagnostiekvragen vallen bij Hersencentrum binnen de specialistische ggz. Voor meer informatie over diagnostiek klik hier.

Behandeling binnen de specialistische ggz kan bestaan uit psychodynamische psychotherapie, en ook CGT en EMDR worden veelvuldig toegepast binnen de specialistische ggz. Daarnaast bieden wij groepstherapie aan. Ons complete behandelaanbod vind je hier.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is er een verwijzing van de huisarts nodig. Wil je meer weten over de aanmeldprocedure? Klik dan hier.

contact hersencentrum