“Ik ben blij met ons team! Samen zorgen we namelijk voor een goede en laagdrempelige sfeer. Daardoor werk ik graag samen met mijn collega’s, want als er iets is kan ik ze altijd aanschieten. Het maak niet uit of dat om een gezellig praatje gaat of een moeilijke casus.” Dit is een van de uitspraken die we regelmatig terughoren van onze medewerkers. Klinkt dat als muziek in de oren? We zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Maar wat houdt werken bij Hersencentrum eigenlijk in?
Als psycholoog bij Hersencentrum kom je in een huiselijke en cliëntgerichte organisatie terecht. Dat betekent dat je de tijd en ruimte krijg om je cliënten te behandelen zoals jij dat wilt! Wil je graag een opleiding volgen? Hersencentrum heeft meerdere opleidingsplaatsen beschikbaar waardoor je snel kan starten met een opleiding. Voor gezellige uitjes ben je bij Hersencentrum ook aan het juiste adres! Je bent namelijk van harte welkom op onze referaten, teamdagen en jaarlijkse vegetarische barbecue. Daarnaast vinden we het belangrijk om onze medewerkers te betrekken in het beleid. Door middel van sociocratische kringgesprekken heb je dan ook directe invloed hierop.
Ben je nieuwsgierig geworden naar Hersencentrum als potentiële werkplek? Lees dan ook nog onderstaande ervaringen van onze collega’s!
“Na mijn verhuizing was ik op zoek naar een nieuwe werkplek. Via een welbekende zoekmachine kwam ik terecht bij Hersencentrum. Het enthousiasme van de medewerkers en de laagdrempeligheid spraken me meteen aan!
Een collega heeft me de eerste dag meegenomen om alles te laten zien. Vervolgens ben ik langs verschillende vestigingen geweest om met iedereen kennis te maken. Alle collega’s namen echt de tijd om even een gesprekje te voeren waardoor ik me gelijk welkom voelde. Het was ook heel prettig om te merken dat je iedereen om hulp kan vragen. Wat ik heel bijzonder vond, is dat vrijwel iedereen vroeg wat ik nog wilde leren. Daardoor was het meteen duidelijk dat er bij Hersencentrum volop doorgeleerd wordt. Als nieuwe medewerker is het echt leuk om te zien dat er zoveel mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen!
Inmiddels ben ik al een paar weken aan het werk en krijg ik de vrijheid om mijn functie te creëren. Die vrijheid drijft mij om dingen te doen. Ik haal veel voldoening uit mijn werk, maar ik vind het het leukst om te zien dat iedereen blij is dat je er bent!”
“Als ik terugdenk aan onze teamdagen word ik meteen blij! Vandaar die stralende lach hier op mijn gezicht! Hersencentrum organiseert namelijk een paar keer per jaar een teamdag.
Afgelopen december hebben we bijvoorbeeld nog (geheel corona-proof) een teamdag gehad. Na een lekker kopje thee of koffie, hebben we in kleine groepjes twee verschillende colleges gevolgd. Die colleges gingen deze keer over een bepaald soort therapie, maar het onderwerp is iedere teamdag anders. Het onderwerp heeft uiteraard wel altijd iets met psychologie te maken. Tussendoor hebben we lekker met elkaar geluncht.
Door corona was deze teamdag een beetje anders dan normaal. De meeste teamdagen bestaan namelijk uit één college en een teambuilding-activiteit. We hebben bijvoorbeeld ook een teamdag gehad waarbij we met z’n allen gingen schapendrijven. Dat was een stuk moeilijker dan gedacht, maar wel ontzettend leuk!
Naast onze teamdagen organiseert Hersencentrum ook een keer per jaar een vegetarische barbecue. Bij die barbecue zijn de medewerkers van alle vestigingen welkom. Zo leer je onder het genot van heerlijk eten iedereen kennen!”
“Tijdens mijn master gezondheidszorgpsychologie heb ik stage gelopen bij Hersencentrum. Na mijn sollicitatie kreeg ik meteen een goed gevoel. Wat een lekkere relaxte mensen, dacht ik!
Dat gevoel is nooit weggegaan. Ik heb tijdens mijn stage heel veel geleerd. Ik heb bijvoorbeeld veel geleerd op diagnostisch gebied en hoe je om moet gaan met verschillende leeftijdsgroepen. Ik heb daarbij ook geleerd om cliënten er vriendelijk op te wijzen dat het tijd is en wat je moet doen als iemand in huilen uitbarst. Hersencentrum zorgde ervoor dat ik iedere woensdag samen kon komen met de andere stagiaires. Het was echt heel erg fijn om met z’n drieën te kunnen sparren!
Na de stage ben ik blijven werken bij Hersencentrum. De sfeer is ontzettend goed en ik voel me hier ook heel erg thuis. Ergens beginnen is super spannend, maar Hersencentrum was ‘een veilige haven’ waar ik de mogelijkheid kreeg om meer te leren. In die periode kwam er ook een collega naar mij toe met de vraag of ik het leuk vond om kinder- en jeugdtherapie op te pakken.
Het was echt leuk om te horen dat collega’s je bij het team willen. Dat geeft wel aan dat je toch iets goed doet! Inmiddels werk ik dus met veel plezier als basispsycholoog bij Hersencentrum en in de toekomst wil ik graag verder leren bij Hersencentrum!”
“Bij Hersencentrum kijken we verder dan de klacht van de cliënt. Wie zit er achter de klacht? Wie ben jij als mens? En hoe kunnen wij jou het beste helpen? Die hulp bieden wij in een informele sfeer met een huiselijk gevoel.
We vinden het namelijk belangrijk dat onze cliënten zich prettig en thuis voelen. Hulp vragen is al lastig genoeg. Daarom staat er in iedere ruimte een fijne stoel zodat de cliënt lekker kan zitten tijdens de behandeling. We proberen in alle kamers zacht licht te creëren. In deze ruimte hebben we dat gedaan door middel van sfeerlampen. En voor de behandeling krijgen onze cliënten wat te drinken aangeboden.
We vinden het ook belangrijk dat Hersencentrum een aangename werkplek is voor alle medewerkers. Onze medewerkers hebben daarom de mogelijkheid om te helpen bij het inrichten van de behandelkamers. Sommige collega’s hebben bijvoorbeeld een mooie plant neergezet of een schilderij opgehangen. Zo blijft Hersencentrum voor iedereen een fijne plek!”
“We proberen een aantal keer per week met z’n allen te lunchen. Wat een fijn moment is dat! Samen verzorgen we de lunch en de gezelligheid. We proberen onze lunch lekker én gezond te houden. Af en toe wordt er ook wel gesnoept hoor. Onze collega’s in Alkmaar bakken bijvoorbeeld om de beurt iets lekkers op woensdag.
Tijdens de lunch praten we over van alles en nog wat. Er is bijvoorbeeld tijd om even met elkaar te sparren over moeilijke casussen. ‘Hoe zou jij dit aanpakken’ of ‘wat denk jij dat ik nog kan proberen?’ Die laagdrempeligheid vind ik kenmerkend voor Hersencentrum. Je kan gewoon aan iedere collega vragen om met je mee te denken.
Terwijl we lunchen praten we ook over dingen die in het team spelen. ‘Gaan er mensen met verlof?’, ‘Moeten er dingen anders?’ Door die transparantie kunnen we rekening met elkaar houden en blijven we een leuk team. Uiteraard kletsen we niet alleen over werk. We praten natuurlijk ook over weekendplannen en hoe het thuis met iedereen is!”
“Een aantal maanden geleden heb ik mijn diploma gehaald voor gezondheidszorgpsycholoog. Tijdens de GZ-opleiding kreeg ik ondersteuning van zowel een werkbegeleider als een supervisor.
Bij Hersencentrum krijg je 1 werkbegeleider voor de hele opleiding. Diegene ondertekent je brieven, zit bij jouw intakes en houdt wekelijks overleg met je. Doordat de werkbegeleider op minstens de helft van jouw werkdagen aanwezig is, werk je heel nauw met elkaar samen en leer je elkaar goed kennen.
Je supervisor is iemand die bij een andere vestiging van Hersencentrum werkt of juist helemaal niet bij Hersencentrum werkt. Je kunt bij hem of haar terecht als je tegen dingen aanloopt. Het maakt niet uit of dat te maken heeft met je studie, werk of collega’s. Samen monitoren ze je voortgang en beoordelen ze je vaardigheden en toetsen.
Doordat de werkbegeleiders en supervisoren veel ervaring hebben, kun je heel veel van ze leren. Maar dat is niet het enige. Mijn werkbegeleider en supervisor hebben mij bijvoorbeeld ook geholpen om het overzicht te houden tijdens mijn studie. Daarnaast ben je natuurlijk ook ‘gewoon’ collega’s dus er wordt ook samen koffie gedronken en gekletst!”
“Samen met mijn collega’s proberen we Hersencentrum een fijne werkplek te maken. Dat doen we door bijvoorbeeld samen te lunchen en elkaar te helpen als er wat is. Bovendien dragen onze teamdagen ook hun steentje bij aan de goede sfeer! Maar een prettige werkomgeving begint bij goed beleid.
Beslissingen worden daarom in overleg genomen zodat onze medewerkers zelf hun mening kunnen geven over het beleid. Bij Hersencentrum doen we dat door middel van de sociocratische kringorganisatiemethode. De sociocratische kringorganisatiemethode is gebaseerd op gelijkwaardigheid. Een principe dat we bij Hersencentrum erg belangrijk vinden! Tijdens onze ‘kringgesprekken’ bepalen de kringleden, onder het genot van koek en koffie, of zij het eens zijn met een besluit. Als alle kringleden akkoord geven kan een besluit goedgekeurd worden.
De kringleden wisselen regelmatig zodat alle medewerkers gehoord worden. Geen enkel onderwerp is taboe tijdens onze kringgesprekken. Zo hebben we wel eens een kringgesprek gehad over het meenemen van huisdieren naar werk. Door de sociocratische kringorganisatiemethode voel ik me echt gehoord en heb ik directe invloed op het beleid!”
“We proberen de drempel voor onze cliënten zo laag mogelijk te maken. Hersencentrum heeft daarom vijf verschillende locaties verspreid over Noord-Holland. Daardoor kunnen we cliënten uit verschillende gebieden helpen.
De vestigingen zijn ook goed bereikbaar met de auto en/of het openbaar vervoer. Dit is voor ons als medewerkers natuurlijk ook heel prettig. Een fijne werkdag begint meestal niet met eindeloos zoeken naar een parkeerplek! Wanneer cliënten bij Hersencentrum zijn, doen we ons best om ze welkom te laten voelen. We gaan met ze in gesprek om te horen waar zij graag geholpen mee willen worden. Vervolgens kijken we samen naar een passende behandeling.
Het is soms nodig om naasten te betrekken in de behandeling. Mijn collega’s en ik bieden daarom ook gezinstherapie aan. Bij Hersencentrum zijn hiervoor ruime kamers beschikbaar. Zo kan iedereen tijdens de behandeling lekker zitten!
We proberen onze cliënten ook welkom te heten door een collega aan te wijzen die goed bij hen past. Doordat ons team heel divers is, is er altijd wel een behandelaar die goed op de cliënt aansluit. Voor ons als collega’s is die diversiteit ook goed, omdat we daardoor meer invalshoeken tot onze beschikking hebben waardoor we nog betere zorg kunnen leveren!”
“Bij Hersencentrum wordt de agenda niet centraal beheerd. Ik kan daarom dus zelf mijn agenda indelen! De eerste cliënt komt meestal rond 9 uur, maar ik ben zelf het liefst iets eerder aanwezig. Dan kan ik mezelf rustig ‘installeren’ en nog even koffie drinken met mijn collega’s.
Tussen de behandelingen door heb ik tijd voor overleg. Hartstikke gezellig én super handig. Als een van ons een moeilijke casus heeft, bespreken we bijvoorbeeld wat voor behandeling we nog kunnen proberen. ‘s Middags proberen we altijd met het hele team te lunchen. Dat is voor mij een van de leukste momenten van de dag! We zijn een heel hecht en enthousiast team dus samen lunchen is altijd heel plezierig.
Na de lunch plan ik meestal supervisie en werkbegeleiding. Omdat ik al een aantal jaar als GZ’er werk mag ik ook collega’s begeleiden die een opleiding volgen. Ik vind het super leuk om mijn ervaring te gebruiken om anderen iets te leren. Als je bezig bent met een project krijg je hier ook de tijd voor. Een aantal collega’s hebben in die tijd bijvoorbeeld een e-health module opgezet. Collega’s die een opleiding volgen kunnen hier uiteraard ook tijd voor inplannen!”
“Ik vind mijn werk als psycholoog erg leuk. Als het lukt om iemand te helpen geeft me dat een ontzettend tevreden gevoel. Maar om mezelf te ontwikkelen én mijn werk afwisselend te houden kies ik er soms voor om meer te doen dan alleen behandelen.
Hersencentrum biedt dan ook de mogelijkheid om zelf projecten op te zetten of te helpen bij de projecten van anderen. Afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld geholpen met het opzetten van een e-health module. Samen met mijn collega’s hebben we hard gewerkt om een geschikt platform op te zetten. Naast het harde werken hebben we het ook ontzettend gezellig gemaakt met elkaar. Dat is voor mij typisch Hersencentrum! Samen mooie dingen bereiken in een gezellige sfeer.
Ik heb er daarnaast ook heel veel van geleerd. Zo’n module moet praktisch zijn voor de behandelaren en aansluiten op de behoeftes van onze cliënten. Die doelen combineren was een leuke uitdaging! Inmiddels maken meerdere cliënten gebruik van de e-health module. Het is erg leuk om te zien dat zij echt iets hebben aan de module. Dit project was dus een succes en in de toekomst wil ik deze ervaring graag gebruiken voor andere uitdagende projecten!”
“Je bent nooit te oud om te leren! Bij Hersencentrum denken ze daar ook zo over. Er zijn daarom meerdere opleidingsplekken beschikbaar waar veel collega’ s gebruik van maken. Zo blijven we onszelf als mens en behandelaar ontwikkelen en kunnen we onze cliënten de beste zorg aanbieden.
Zelf heb ik bijvoorbeeld de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog gevolgd. Doordat Hersencentrum een aantal opleidingsplekken heeft, kon ik relatief snel met de opleiding starten. De studie bestaat uit 1 lesdag en 4 werkdagen. Hierdoor kon ik de theorie uit de lessen meteen toepassen in de praktijk. Daardoor heb ik ontzettend veel geleerd. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn kennis van het diagnostisch systeem uitgebreid en zijn mijn communicatieve vaardigheden sterk verbeterd.
De opleiding leidt je breed op. Ik kan daardoor bijna iedere cliënt een vorm van hulp bieden. Ik heb ook heel veel geleerd van de werkbegeleiding en supervisie. Bij Hersencentrum krijg je één werkbegeleider voor de hele opleiding. Hij of zij is te vergelijken met een regiebehandelaar. Je supervisor is een extern iemand. Je kunt bij hem of haar terecht voor allerlei vragen.
Inmiddels heb ik mijn diploma in handen en werk ik met veel plezier als GZ-psycholoog bij Hersencentrum!”
“We houden bij Hersencentrum één keer in de maand een referaat. Iedere keer verzorgt een andere vestiging het programma, en collega’s van alle vestigingen zijn van harte welkom! Zo houden we contact met het hele team van Hersencentrum.
Als het je leuk lijkt om een referaat te organiseren kan je dat aangeven en krijg je de organisatie in handen. Je bent helemaal vrij om een onderwerp te kiezen dat jij interessant of belangrijk vindt, als het maar iets met psychologie te maken heeft. Afgelopen maand heb ik het referaat georganiseerd. Tijdens het referaat heb ik verteld over het nut van bewegen bij psychische klachten.
We hebben in het verleden ook referaten gehad over het belang van culturele competentie en de rol van voeding. Doordat iedere collega een ander onderwerp kiest leer je iedere keer iets nieuws! Na afloop krijgt iedereen een handout met een samenvatting zodat je de informatie nog een keertje door kunt lezen. Als je meer over het onderwerp wilt weten kun je de organisator aanspreken.
Ik vind het heel leuk dat er zoveel mogelijkheden zijn om nieuwe dingen te leren bij Hersencentrum. Desondanks blijft de sfeer ongedwongen. Je bent helemaal vrij om te kiezen of je het leuk vindt om dit soort dingen bij te wonen.”
“Een aantal jaar geleden heb ik de GZ-opleiding gevolgd via Hersencentrum. Door mijn opleiding heb ik veel theoretische kennis opgedaan en door mijn begeleiders heb ik juist heel veel praktische dingen geleerd.
Inmiddels werk ik al een tijdje voor Hersencentrum als gezondheidszorgpsycholoog en dat bevalt me ontzettend goed! Mijn collega’s en ik zijn echt een team en samen zorgen we voor een gezellige en ongedwongen sfeer. Die sfeer bereiken we door rekening met elkaar te houden. Als er nieuwe cliënten zijn kijken we bijvoorbeeld bij wie diegene het beste zou passen. Als GZ-psycholoog behandel ik daarom veel cliënten met kortdurende klachten.
Door mijn opleiding heb de kennis en vaardigheden om zelf behandelplannen op te stellen. Ik krijg bij Hersencentrum ook veel vrijheid om te behandelen hoe ik dat wil. Ik kan mijn cliënten daarom een behandeling op maat bieden! Het is heel fijn om te merken dat er vertrouwen is dat we ons werk goed doen.
Naast het behandelen van cliënten heb ik ook de mogelijkheid om me bezig te houden met bijvoorbeeld stagebegeleiding en de ontwikkeling van onze e-health module. Zo blijft mijn werk interessant en uitdagend!”
Kennemerstraatweg 81
1814 GD Alkmaar
T: 072-520 1489
E: info@hersencentrum.nl
Marnixstraat 364
1016 XW Amsterdam
T: 020-845 3240
E: info@hersencentrum.nl
Havenplein 2
1781 AB Den Helder
T: 0223-239 050
E: info@hersencentrum.nl
Jansweg 27-29
2011 KL Haarlem
T: 023-2001960
E: info@hersencentrum.nl
Wilhelminalaan 1
1441 EK Purmerend
T: 0299-435 414
E: info@hersencentrum.nl