afspraken instelling hersencentrum

Afspraken

Nadat u een verwijzing hebt ontvangen van uw huisarts, kunt u telefonisch of per e-mail een afspraak met ons maken.

Onze coördinator neemt uw gegevens op. Zodra er ruimte is in de agenda van een beoogd behandelaar wordt er contact met u opgenomen om een intake-afspraak te maken. In een volgende afspraak wordt met u doorgenomen welke ideeën de therapeut heeft gevormd over uw klachten en een eventueel vervolgtraject. Dit kan een uitgebreid onderzoek zijn of direct een behandeling.

Bij uw aanmelding in onze praktijk wordt u verzocht om een formulier in te vullen waarin een aantal vragen wordt gesteld over uw aanmelding. Tevens staat op dit formulier een aantal voorwaarden beschreven waarvan wij u voorafgaande aan de behandeling op de hoogte willen stellen. Een van deze voorwaarden is dat wij u op basis van uw aanmeldklachten of diagnose kunnen indelen in een zogenoemd DBC-traject (diagnose-behandelcombinatie). Wij maken deze indeling op basis van intern overleg in het multidisciplinaire therapeutenteam. Mocht u hiertegen bezwaren hebben, dan kunt u dit kenbaar maken op het formulier. Meer informatie over het krijgen van vergoedingen via een DBC-traject kunt u opvragen bij uw verzekeraar.

Wij brengen een no-showtarief van € 50,- in rekening wanneer u een gemaakte afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt.

Voor informatie omtrent de wachttijden klik: wachtlijsthttps://hersencentrum.nl/2018/03/wachttijden-ggz/

Afspraken

Nadat u een verwijzing heeft ontvangen van uw huisarts kunt u telefonisch of per email een afspraak met ons maken.

Onze coördinator neemt uw gegevens op. Zodra er ruimte is in de agenda van een beoogd behandelaar wordt er contact met u opgenomen voor het maken van een intake afspraak. In een volgende afspraak wordt met u doorgenomen wat de therapeut voor ideeën heeft gevormd over uw klachten en een eventueel vervolgtraject. Dit kan een uitgebreid onderzoek zijn of meteen een behandeling.

Bij uw aanmelding in onze praktijk wordt u verzocht om een formulier in te vullen waarin een aantal vragen worden gesteld over uw aanmelding. Tevens wordt op dit formulier een aantal voorwaarden beschreven waarvan wij u voorafgaande aan de behandeling op de hoogte willen stellen. Een van deze voorwaarden is dat wij u op basis van uw aanmeldklachten of diagnose kunnen indelen in een zogenoemd DBC-traject (diagnose behandelcombinatie). Wij maken deze indeling op basis van intern overleg in het multidisciplinaire therapeutenteam. Mocht u hiertegen bezwaren hebben kunt u dit kenbaar maken op het betreffende formulier. Meer informatie over het krijgen van vergoedingen via een DBC-traject kunt u opvragen bij uw verzekeraar.

Wij brengen een no-showtarief van € 50,- in rekening wanneer u een gemaakte afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt.

contact hersencentrum