Robin GlerumNeuropsycholoog, Psychotherapeut

  Robin Glerum

  Robin is bij ons werkzaam als neuropsycholoog en psychotherapeut.

  Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Hersencentrum. Als therapeut vind ik het boeiend om aan te voelen en te begrijpen waar cliënten mee worstelen en wat er in hen omgaat.

  Het doel van mijn therapieën (individueel, partner-relatietherapie, gezinstherapie en groepstherapie) is om samen herhalende patronen te ontdekken in relaties, de cliënt zichzelf beter te laten begrijpen, oog te krijgen voor hun kwetsbaarheden en hen te ondersteunen regie te krijgen over hun eigen leven. Met het psychoanalytisch kader en de ontwikkelingspsychologie in mijn achterhoofd probeer ik samen met de cliënt te begrijpen waarom hij/zij het nodig heeft zich op een bepaalde wijze te gedragen en hoe hij/zij zich verhoudt tot anderen. In mijn aanpak maak ik al naar gelang de cliënt het nodig heeft gebruik van benaderingen uit diverse therapiescholen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de cliënt.

  In mijn werk richt ik mij zowel op kinderen (6+) als volwassenen.

  Na het behalen van mijn Master Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam heb ik de postacademische opleiding tot psychotherapeut afgerond aan de Rino Amsterdam.

  Interventietechnieken waarvan ik gebruik kan maken zijn:

  • Psychodynamische interventietechnieken zoals affectfobie (AFT)
  • Systeem therapeutische interventietechnieken
  • Cognitieve gedragstherapie interventietechnieken (CGT)
  • Eye Movement Desensitization and Reprocessing therapie (EMDR)
  • Interventietechnieken vanuit de schematherapie
  • Mindfulness based interventie technieken
  • Speltherapie (voor kinderen)

   

  BIG-nummer: 69924021416

  Evelien Suiker