Froukje BottemaGZ-psycholoog, Seksuoloog

    Froukje is sinds 2020 werkzaam bij Hersencentrum als GZ-psycholoog en seksuoloog.

    Sinds 1998 ben ik werkzaam als psycholoog, in 2007 ben ik GZ-psycholoog geworden. In 2020 ben ik bij Hersencentrum in dienst gekomen en ik werk er met veel plezier in het Peperhuisje, in Den Helder een begrip. Hier behandel ik cliënten en daarnaast geef ik supervisie en werkbegeleiding. Hersencentrum heeft verschillende locaties, behalve in Den Helder ben ik ook in Alkmaar te vinden.

    Mijn benadering is holistisch, ik stem me graag af op de cliënt en ik ben praktisch gericht. Voor mijn psychologische loopbaan ben ik werkzaam geweest als muziekdocente in het middelbaar beroepsonderwijs. Wat mij betreft is er geen leven zonder muziek hoor. De informatie van Erik Scherder over de gezonde werking van muziek en beweging is zo waardevol. Beide brengen vaak plezier, ontroering en verbondenheid met zich mee. Dat is wat in de psychologische sessies ook vaak naar voren komt, het verlangen daarnaar. Het is van waarde om daarover te spreken vind ik altijd.

    Tijdens de opleiding tot GZ-psycholoog heb ik een 2 jarige opleiding tot seksuoloog gevolgd. De gebruikelijke behandelmethodes combineer ik indien het aan de orde komt met seksuologische en relationele begeleiding. Binnenkort heb ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar ik zal nog blijven werken bij Hersencentrum omdat ik het daar zo prettig vind.

    BIG-nummer: 89908504425