Neuropsychologisch onderzoek (NPO)

Hersencentrum kan een neuropsychologisch onderzoek (NPO) uitvoeren ter ondersteuning van uw behandeling. Bij een neuropsychologisch onderzoek brengt een neuropsycholoog het functioneren van de hersenen in kaart.

Hij of zij maakt hiervoor gebruik van tests die specifiek gevoelig zijn voor verschillende delen van de hersenen. Neuropsychologisch onderzoek neemt gemiddeld tussen de twee en zes uur in beslag, maar voor specifieke onderzoeken kan dit oplopen tot enkele dagen.

Zie onderstaande links voor informatie over enkele specifieke aandoeningen waarvoor neuropsychologisch onderzoek wordt verricht. Ook voor overige aandoeningen kan de neuropsycholoog diagnoses stellen. Neem hiervoor contact op met onze therapeuten.

ADHD
AUTISME
DYSCALCULIE (uitsluitend bij kinderen tot 15 jaar)
DYSLEXIEONDERZOEK (uitsluitend bij kinderen tot 15 jaar)

Neuropsychologisch onderzoek is ook mogelijk wanneer u geen verdere behandeling wenst, maar wel inzicht wilt krijgen in de sterke en minder sterke kanten van uw hersenen. Vaak wordt dit door zorgverzekeraars niet vergoed. Voor de kosten hiervoor kunt u contact opnemen met onze administratie. Wij nemen geen onderzoek af gericht op (niet) aangeboren hersenletsel.

neuropsychologie
contact hersencentrum